Поморие почита закрилника си - свети Георги с тържествена света литургия, отслужена в църквата на манастира "Свети Георги". Десетки жители и гости на града запалиха свещ за здраве и се поклониха пред мощите на светеца, изложени в поморийския манастир.

Празникът продължи с концерт на ансамбъл "Странджа" с ръководител Марио Егов.

Гергьовден е най- веселият, най- жизнерадостният празник за поморийци. Той носи в себе си радостта, надеждата за успешна и плодотворна година и копнежът за по-добър живот. Празник,  свързан с  романтичните спомени от детството, незабравимите преживявания, родовите ни корени и онази емоция и енергия, която носим в сърцата си.
В празничнта магия на този свят ден, ние отправяме своите молитви към светеца за закрила и вдъхновение, за хармония, доброта и благодат.
Нека с достойнство и мъдрост пазим традициите, да пренесем във вековете трудолюбието и инициативността на поколения поморийци и  заедно да работим за авторитета на града и за превръщането му в желано място за нашите деца, нашите партньори, туристите и гостите на гр. Поморие.

"Гергьовден е най- веселият, най- жизнерадостният празник за поморийци. Той носи в себе си радостта, надеждата за успешна и плодотворна година и копнежът за по-добър живот. Празник,  свързан с  романтичните спомени от детството, незабравимите преживявания, родовите ни корени и онази емоция и енергия, която носим в сърцата си.

В празничнта магия на този свят ден, ние отправяме своите молитви към светеца за закрила и вдъхновение, за хармония, доброта и благодат.

Нека с достойнство и мъдрост пазим традициите, да пренесем във вековете трудолюбието и инициативността на поколения поморийци и  заедно да работим за авторитета на града и за превръщането му в желано място за нашите деца, нашите партньори, туристите и гостите на Поморие", каза кметът на общината Петър Златанов в поздравителния си адрес съм съгражданите си.