espa

espa

Поморие посреща най-добрите в сферата на балнеотуризма

международни компании в областта на туризма – хотелиери, туроператори, фирми за оборудване на спа центрове.

На събитието ще присъстват кметове на водещи европейски спа общини, представители на европейски здравно осигурителни каси и пенсионни фондове.

За пръв път събитие от световна величина в сферата на СПА туризма се провежда в България. В Европейската СПА асоциация членуват над 20 държави от Европейския съюз, утвърдили се като водещи спа,медикъл спа,балнео и уелнес дестинации.

Всички международни туристически изложения, на които Община Поморие  взе участие, дадоха възможност на 18-тия конгрес на ЕСПА, да бъдат поканени световни специалисти в туристическия бранш. Един от  най-мащабните туристически форуми в света - ITB Берлин – започна с пресконференция по повод домакинството на град  Поморие на конгреса, на която участваше президентът  на Европейската СПА Асоциация, Мартин Плачи. Пред чуждестранни медии, заместник - министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, представи Поморие като Морски център на медицинския туризъм, известен със своите лечебни възможности, допълнен и от продуктите на уникалното Поморийско солено езеро.

На 14 май – първия ден от конгреса – отново ще бъде дадена пресконференция относно развитието на Поморие, като дестинация  предлагаща качествен целогодишен спа продукт. В нея ще вземат участие президентът на Европейската СПА асоциация Мартин Плачи, председателят на Българският съюз по балнеология и СПА туризъм Стефан Шарлопов, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и кметът на Община Поморие Иван Алексиев.

Домакинството на Поморие на 18-тия годишен конгрес на Европейската СПА асоциация е мащабна интернационална реклама за общината. Тя ще привлече вниманието на световно известните лица в областта на туризма към природните, исторически и културни ресурси на града и общината ни.