pomorie

pomorie

Поморие търси партньори на експо в Бургас и утре в експозиционен център "Флора" в Бургас. Туристическото изложение се осъществява по проект "Черноморска мрежа за устойчив туризъм – стратегии за съвместен маркетинг в туризма и развитие на черноморския регион" - BS NST, с водеща организация Институтът за бизнес консултации - Кишинев, Молдова.

Участници в проектното изложение ще бъдат още: Община Бургас и партньорите по проекта, Община Средец, Българска фондация "Биоразнообразие", Община Айтос и етнографски комплекс "Генгера".
Мотото на кампанията е "Общи граници. Общи решения", обусловено от общите цели на проекта: подобряване на местния капацитет за планиране, координация и изпълнение на съвместни стратегически документи, изграждане на ефективна структурна мрежа за популяризиране и въвеждане на ориентирани към нуждите на пазара туристически продукти, създаване на подходяща среда за изграждане на общ дневен ред за устойчиво развитие на туризма в региона на Черноморския басейн като се отразят спецификите на региона.
Засилване на трансграничното икономическо развитие посредством дейности в сферата на туризма.
Очаква се след фестивалното изложение да бъдат постигнати високи резултати, част от които са: 5 трансгранични партньорства за развитие на местни проекти, 600 предприемачи да участват в обучения, инициативи и семинари, 16 проведени изследвания и анализи
50 международни обществени събития.