Мивки има на централни места в града, както и на спирките на бързата линия до автогара Юг и на Операта. Снимки Община Бургас

Мивки има на централни места в града, както и на спирките на бързата линия до автогара Юг и на Операта. Снимки Община Бургас

На публични места в Бургас вече са поставени мобилни мивки с вода и течен сапун. Засега от тях има на автобусни спирки на бързите линии Б1 и Б2 - до автогара "Юг" и на Операта, в Морската градина - до Пантеона и експоцентър "Флора", както и на терасата до културен център "Морско казино". Утре такива устройства ще бъдат поставени и на други места. Използването им е напълно безплатно.

"Бургас не е под пълна карантина заради коронавируса и свободното движение на хора не е забранено. Но то не е препоръчително, особено за възрастните хора. Затова умолявам бургазлиите над 60-годишна възраст максимално да се въздържат от излизане навън! А останалите нека използват по предназначение мобилните мивки винаги, когато минат край тях!", каза кметът на Бургас Димитър Николов след заседание на Общинския кризисен щаб. Той бе създаден на 8-ми март, след като бяха установени първите четири случаи на корона вирус в Плевен и Габрово.

Диспенсъри с дезинфектант са монтирани в 100 автобуса от градския транспорт на Бургас. Също така във всички държавни и общински медицински заведения. Днес започна зареждането с диспенсъри на всички големи хранителни магазини в града, като Общината ще има грижата и за това те да бъдат постоянно пълни с дезинфектант.

От 13-ти март в цялата страна е обявено извънредно положение във връзка с разпространението на корона вируса - COVID -19. 

105 са случаите на положителни проби на болни с корона вирус. Първият установен случай за пациент с корона вирус в област Бургас е от Карнобат - жена на 39 години, работила като готвачка в заведениев Банско.

Жената с корона вируса в бургаската болница е стабилна, контактувала е с 26 души

15 данъчни под карантина в Бургас, били на проверки в Банско и Боровец

Бургаски ученици с колела и скейтбордове в парка в Изгрев

Галерия