Правят достъпни зони за хора с увреждания От маршрутите ще се възползват, както гражданите в неравностойно положение и тези с двигателни затруднения, така и майките с детски колички.

Маршрутите трябва да бъдат разработени от работна група сформирана от кмета на Бургас Димитър Николов.

На работно заседание бе  изготвено предложение за улици, по които ще се изпълнят необходимите дейности за осигуряване на безпрепятственото придвижване. Те включват поставянето на колчето по тротоарите за ограничаване паркирането на МПС, занижени регули в кръстовищата, подмяна на тротоарните настилки, където е необходимо. В заседанието участваха заместник кметът по устройство на територията и строителство инж. Костадин Марков, главният архитект на общината Веселина Илиева, директорът на ТД "Възраждане" Стефан Дубаров, служители на отдел "Строителство" в общинска администрация.

Изготвената схема ще бъде обсъдена на работна дискусия с представители на НПО, организации на хората в неравностойно положение, която ще се проведе на 26-и октомври т.г. в Община Бургас. На срещата ще бъдат поканени и ръководствата на общинска фирма "Бургасбус" и КАТ, както и членовете на Постоянните комисии по транспорт и съобщения и по безопасност на движението в Общинския съвет.

На дискусията ще се коментират предложенията на всички участници за допълнение на изготвената схема. Ще се обсъди необходимият финансов ресурс за изпълнението й и тя ще бъде включена в програмата за реализация на Община Бургас. Набелязаните дейности ще се класират по приоритети и ще се извършват поетапно.