DSC_4637

DSC_4637

Предлагат тениска на Калата за 20 лв.

благотворителната кампания на Инициативен комитет за издигане на паметник на големия актьор пред Летния театър в Бургас. Трикото може да се купи в предстоящите изяви за събиране на средства за издигане на монумента, чийто автор е прооф. Георги Чапкънов - Чапа. Около 80 000 лева са необходими за направата и монтажа на паметника. От 21-ви юли започна и благотворителната кампания за набиране на средства за монумента.

От края на юли досега в проведените спектакли, концерти и спортни изяви са събрани 9 199 лева, съобщи днес на специална пресконференция Георгии Николчев - председател на Инициативния комитет. С тези средства ще бъде изработен макета за паметника в реални размери. В бъдеще предстоят още куп изяви за каузата. На 25-ти септември в драматичен театър "Адриана Будевска" ще се играе пиесата "Диагноза Едит Пиаф". Средствата от продажбата на билетите, както и от спектакъла "Среща в спомена" на трупата на Нешка Робева ще отидат за подпомагане на акцията. До края на годината в инициативата ще се включи и Кукления театър с постановката "Тумба лумба" и отново морската Мелпомена с "Бай Ганьо в театъра".

Събраните досега средства са все още недостатъчни, но организаторите на кампанията се надяват, че в дарителеската кампания ще се включат и още бургазлии.