В клипа се рекламира Южното Черноморие. Снимка Авторът

В клипа се рекламира Южното Черноморие. Снимка Авторът

Представители на туризма на юг от Бургас се обединиха в подкрепа на бранша. Иницитивата е насочена към българските и чуждестранни туристи и има за цел да ги привлече да почиват тук, когато обстановката го позволи. Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви преди броени дни, че активният сезон се очаква да започне на 1-ви юли.

Заетите в туризма вече реализираха видео клип, чрез който рекламират възможностите за почивка по Южното Черноморие. Идеята е на Валентин Атанасов, който е журналист, запознат добре с проблемите в туризма. След като напуска медиите миналата година, той създава асоциация за развитие на културата и туризма.

"В клипа участват и туроператори, собственици на хотели, на туристически фирми, екскурзоводи, кметове на морски общини, областният управител на област Бургас. Надявам се да имаме успех, защото това е първата такава инициатива в бранша", каза Валентин Атанасов. Според него, е напълно възможно да се отворят първо базите в тези места, които няма случаи на заразени с корона вирус. А в област Бургас те не са малко. "Тази идея може да се проходи по същия начин, по който това стана с отварянето на парковете", смята Атанасов.

Всички, които са участвали в клипа са се снимали сами, като са спазвали епидемиологичните мерки. Видеото е монтирано от Виктор Налбантов. А в него се включва и певицата Тони Димитрова с призив, българите да изберат родното Черноморие за почивка това лято.