Михаил Билалов (вляво) и Николай Урумов са гостуващите актьори в постановката на русенския театър. Снимка ДТ Сава Огнянов

Михаил Билалов (вляво) и Николай Урумов са гостуващите актьори в постановката на русенския театър. Снимка ДТ Сава Огнянов

Представят в Бургас комична пиеса с награда "Молиер". Спектакълът "Когато индийците ни купят" ще бъде игран на 25-ти юни в Летния театър на морския град. Постановката на драматичен театър "Сава Огнянов" - Русе гостува в Бургас по покана на културна организация "Арт Мелпомена".

"Когато иднийците ни купят" е по текст на Себастиан Тиери. Режисьор на спектакъла е Орлин Дяков, сценографията е на Виолета Радкова. В постановката играят Михаил Билалов, Николай Урумов, Татяна Цветкова, Ралица Константинова, Красимир Ненков.

Без да подозира какво го очаква, Ален Крафт (в ролята Михаил Билалов б.р.), кротък човек на средна възраст, идва да изтегли пари от банката си. Новото индийско ръководство на банката обаче блокира сметката му и го заключва вътре. Той не само че вече не може да използва сметката си, но и не може да напусне банката! Заклюването е задействано чак от централния офис в Ню Делхи, откъдето отказват да го освободят!

"Когато индийците ни купят" е комедийно бижу, изпълнено с хумор и абсурд, поднесено с неподправен финес. Не всеки ден можем да се посмеем на банкерите, които с готовност ни вземат парите, но понякога трудно ги връщат! Пиесата е носител на награда "Молиер" за най-добрата комична пиеса през 2008 г.

Билети за бургаското представление се продават на каса "Часовника". То ще се играе в Летния театър на 25-ти юни от 20.30 часа при спазване на всички противоепидемични мерки. Зрителите ще гледат спектакъла с маски и ще седят на разстояние. Спектаклите в театъра се играят при 50% от капацитета на залата, който е 1970 седящи места.

 

 

Смях в залата се връща в Летния театър, презаверяват билетите до 31-ви май