Преместиха ТЕЛК в МБАЛ Очаква се то да бъде готово още до края на тази седмица. Сега ТЕЛК преглежда на втория етаж, асансьорът често се разваля и това създава сериозни проблеми с достъпа на хората в инвалидни колички и с патерици, които са принудени да се качват по стълбите.

 

До края на тази седмица се очаква ремонтът да приключи и още от понеделник най-тежките пациенти за ТЕЛК няма да се качват до втория етаж, а ще бъдат преглеждани на първия.

Съветът на директорите на Бургаската болница е взел решение да изгради и подвижна рампа тип асансьор, която ще качва безпроблемно инвалидните колички и трудноподвижните хора до втория етаж на ТЕЛК. Тя е предвидена в строителната програма на болницата за тази година, но няма да стане толкова бързо. Засега като спешно решение и за удобство на пациентите ще бъде преместена самата комисия.

Подвижна рампа ще вдига инвалидни колички и до Медицински център "Св. Николай Чудотворец", който е част от болницата и се намира отпред на Стария корпус. Рампата ще бъде изградена съвсем скоро и ще обслужва предимно болните на хемодиализа. За изграждането й не е необходима сериозна сума, надяваме се кметовете на общини от Бургаска област да подпомогнат с финансиране това начинание, коментираха от ръководството на болницата. Припомняме, че акционери в МБАЛ-Бургас АД са държавата и 13-те общини от Бургаска област. Пациенти на хемодиализа също идват от цялата област.

Специализираният медицински транспорт ще спира направо пред рампата, количките ще се вдигат нагоре с натискането на един бутон, а хората ще чакат реда си за хемодиализа в чакалня, която ще бъде оборудвана специално за тях в Медицинския център. Тя ще се намира в близост до асансьора с който се стига директно в отделението по хемодиализа.