Премиерът отговаря на въпроси раздадени на журналисти

Случайно отправените въпроси за визите за руски туристи и най-вече за корупцията не се понравиха на пресцентъра на премиера, тъй като не фигурираха в предварително съставения списък. Забавянето на брифинга с повече от час допълнително изнерви журналистите, дошли в "Лукойл Нефтохим".

Бойко Борисов и Вагит Алекперов - президент на "Лукойл" взеха участие в церемонията по пуска в експлоатация на инсталацията за "Сярно-кисело алкиране и регенерация на отработената киселина" в бургаската рафинерия. Над $ 1 млрд. възлизат ивнестициите в мозернизацията на завода. От май месец заводът започва производство на нов вид екологично гориво - био дизел.

"Ще бъдат проверявани бензиностациите и тези, които работят без фискални апарати ще бъдат затваряни", каза Бойко Борисов. Проверката трябвало да приключи до месец и половина.

На територията на нефтозавода ще бъде построен нов завод. Стойността на проекта е $ 1 млрд. Проектът е разработен от италианска компания и трябва да бъде реализиран за срок от 3-4 години, в него ще бъдат ангажирани около 300 работници. Заводът ще е за преработка на мазут и получаване на светли нефтопродукти. Ще бъдат обезпечени изискванията към съдържанието на сяра в котелното гориво, производството на нефтопродукти ще бъде балансирано и съобразено с екологичните изисквания.

Формираме парази за нашия завод в Турция, Източно Средиземноморие и Адриатика. Този обект, който планираме в България ще бъде определящ за нашата политика в района на Черно море и региона.

"Така формираме парази за нашия завод в Турция, Източното Средиземноморие и Адриатика. Този обект, който планираме в България ще бъде определящ за нашата политика в района на Черно море и региона", каза Вагит Алекперов.

За десетте години, откакто компанията работи у нас тя е платила данъци в размер на 7,7 млрд. евро.