dsc_0341-1

dsc_0341-1

Презентират Бургас пред 120 фирми за круизен туризъм

- Карамфилка Апостолова и ръководителят на отдел "Маркетинг, СУК и Евроинтеграция" - Стойчо Димов в рамките на Третата международна конференция "Black Sea Cruise 2012", която се проведе в град Одеса, Украйна.

В мероприятието взеха участие около 120 представители на круизния бизнес от 18 страни от Европа и Америка. Сред участниците бяха топ мениджъри на водещи междунарони круизни оператори (Carnival UK, Royal Caribbean Cruises, Pullmantur, МSС Cruises, TUI Cruises, Classic International Cruises, Sea Dream Yacht Club), представители на портовите администрации и градовете по крайбрежието на Средиземно и Черно море, турооператори, както и журналисти на международните издания "Cruise Business Review" и "Sea Trade".

По време на събитието българските представители имаха възможността да проведат срещи с представители на круизните линии и да им представят развитието на проекта "Зона за обществен достъп", който е и част от Генералния план за развитие на пристанището и цели отваряне на порта за посетители и граждани на града, а също и развитие на пасажерското и яхтено обслужване.

Проведените срещи показват, че доброто географско положение, прекрасните метеорологични условия, близостта с античните градове Созопол и Несебър, изключително разнообразните природни дадености, ценните археологически богатства и културно-исторически паметници (остров Света Анастасия, мостът на централния плаж в Бургас, на който му предстои цялостната реконструкция, Морската градина, богатството от фестивали - могат да превърнат Бургас в основна дестинация на най-големите круизни компании в следващите няколко години.

Благодарение на това тези дни Ръководството на пристанище Бургас ще проведе среща с една от най-големите международни круизни компании "Pullmantur", за да я запознае по-отблизо с възможностите на порта като дестинация и за пасажерски трафик.

"Pullmantur Cruises" е най-голямата круизна линия в Испания. Компанията е дъщерна фирма на "Royal Caribbean Cruises", която е най-големия круизен оператор в света и благодарение на която стана реалност подписаният  на 13 март Меморундум от пристанищата на Бургас, Одеса, Истанбул, Батуми и Севастопол за създаване и промотиране на новата дестинация "Black Sea Cruise".