Berlin

Berlin

Презентират лугата на Поморие на борсата в Берлин

откриването на световното туристическо изложение ITB Берлин. Тя бе открита от президента на ЕСПА - Мартин Плачи, който обяви, че тазгодишният конгрес ще се състои в Поморие и обясни значимостта на СПА туризма в световен мащаб.

Пред чуждестранни и български медии, присъстващи на пресконференцията, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов презентира Поморие като изтъкна, че градът е морски център на медицинския туризъм и е известен със своите лечебни възможности. Той добави, че за пръв път България ще бъде домакин на годишен конгрес на Европейската Спа Асоциацията и че страната ни става все по-привлекателна дестинация за балнео туризъм. Маринов подчерта, че със своите над 600 минерални извора България се нарежда на второ място е Европа след Исландия.

В пресконференцията се включиха представители на водещи европейски спа общини (Германия, Португалия, Чехия, Унгария, Естония, Литва, Румъния), представители на европейски здравно осигурителни каси и пенсионни дружества. Промоционален клип, излъчен по време на пресконференцията може да видите тук - http://www.espa-ehv.eu/events/18thESPAAnnualCongress_PomorieBulgaria

Европейската Спа асоциация е организация, обединяваща над 20 държави членки на Европейския съюз, развиващи направленията медикъл спа, спа и уелнес, със седалище в Брюксел. От 14 до 17 май 2013 г. град Поморие ще бъде домакин на осемнадесетия годишен конгрес на асоциацията, който ще се проведе под патронажа на Министър-председателя на Република България. Партньори на събитието са Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Община Поморие. Това е едно от най-значимите събития в областта на спа туризма. На него ще участват най-големите международни туристически компании както и кметовете на водещи европейски спа общини.