Приморско на 5 място по получени европари, Лиляна Димова - кмет на годината

пари от европейски оперативни програми за 2010 година. Само за един проект  са били реално получени 16 871 770 лева , докато първенецът община Габрово е получил 32 042 196 лева за общо 16 различни проекти.

 

 

По нива на изплатените средства Приморско оставя след себе си Ловеч с 9 проекта, Бургас с 13, Варна с 14, Добрич с 8 и Велико Търново с общо 10 проекта.

Годината за крайморската община започва с още една престижна награда.

Кампанията на телевизия "Канал 3" - "Кметовете на България" излъчи победител. За кмет на годината беше избрана Лиляна Димова, като организаторите аргументираха своя избор с цялостния и принос в развитието на община Приморско.

През 2011 година Лиляна Димова и нейният екип си поставят за цел да подпишат договор с Министерството на земеделието за разработен проект по оперативна програма "Развитие на селските райони" мярка 321 и мярка 322.

Според замисъла на общината ще бъде обновена напълно централна градска част, планира се ремонт и реконструкция на читалище "Самообразование" в Приморско, ремонт на площад "Кавака" и реконструкция на градската Морска градина.

По друг проект се очаква да започне изграждането на цялостен воден цикъл в село Веселие. В момента община Приморско рализира важните инфраструктурни обекти за изграждане на път към депо Созопол и претоварна станция Китен. По този проект пътят Веселие –Равадиново вече е готов, предстои да започне изграждане на детелината край Китен.

Реално влезлите в общинската хазнапари по този проект са 2 063 000 лева.