Билбордове, поставени на няколко места в града, рекламират изложбата с картини на Лора Янева. Снимка Авторът

Билбордове, поставени на няколко места в града, рекламират изложбата с картини на Лора Янева. Снимка Авторът

Шест селектирани картини на художничката Лора Янева ще бъдат продадени на нетрадиционен аукцион, който е организиран от съпруга й Мирослав Калудов. Те са част от изложбата "Живот в изкуството", която е подредена в зала "Александър Георгиев - Коджакафалията" на бургаския културен център "Морско казино". Творбите на младата авторка, която си отиде без време от този свят, могат да бъдат разгледани до 30-ти май.

Аукционът ще се проведе на 26-ти май с начало 18.30 часа. Желаещите да участват в търга ще получат плик с шестте картини, които са предложени за продажба и с тяхната първоначална цена. Всеки, който иска да притежава една от тези картини на Лора, ще може да посочи цената, която иска да плати за нея. Събраните предложения, поставени в пликове, ще бъдат прегледани и така ще стане ясно кой ще бъде новият собственик на съответната картина. Може да се наддава за повече от една творба. А средствата от продажбата ще отидат в подкрепа на семейството на Лора и нейния син Борис, който се роди преждевременно на 22 март. Той все още е в Отделението по неонатология на УМБАЛ и за него се полагат грижи.

Мирослав Калудов: Благодарен съм, че Лора ме избра за свой съпруг

Изложбата с картини на Лора може да бъде разгледана всеки делничен ден от 10.00 до 18 часа, в събота - от 10.00 до 17.00 часа, а в неделя - от 10.00 до 14.00 часа.