Производители на вино от страната на изложение в Бургас и червени вина, ракия розе, вишнав ликьор. Домакин на изложението бе хотел "Мираж".

 

Пред клиенти и гости на хотела бяха презентирани вината на винпром "Черноморско злато", винарски изби "Бойар", "Малката звезда" и "Логодаж". Те дегустираха утвърдени марки вина и новата продукция.

Специален поздрав към винарските изби поднесоха детски танцов състав от училище "Климент Охридски", които допринесоха за празничното настроение на всички гости.

В своеобразна дегустационна зала с щандове в ресторант "Мираж", всеки от поканените имаше възможността да опита от най-новите продукти на производителите, както и вина носители на престижни награди.

Гост на събитието беше и кметът на Черноморец Добри Добрев, който беше поканен специално от винарска изба "Малката звезда" като дългогодишен техен клиент.

Да оценят вината на дегустацията гостуваха и представители на "Винена партия", които дойдоха направо от традиционното зарязване на лозята с венец от лоза и се хванаха на хорото при малките танцьори.

Целта на домакините за в бъдеще е това събитие да се превърне в традиционно и се надява повече фирми да вземат участие.

 

Снимки Етелка Пирева