Dijd

Dijd

Проливният дъжд нанесе щети във Варненско Жена, в чийто дом е нахлула висока вода, се е спасила като излязла на балкона си. Пожарникарите са я извели от къщата. Кметът на Вълчи дол Пенка Йорданова съобщи, че всички улици в общината са наводнени. Особено тежко е пострадала настилката на ул. "Асен Златаров". В понеделник специална комисия ще направи оглед на щетите. За възстановяването им ще се търсят средства от фонда за бедствия и аварии.

Заради свличане на кална маса временно се затваря пътя между селата Оногур и Ефрейтор Бакалово. В село Кръгулево на два пъти се е излял пороен дъжд, има наводнени мазета, прокапали покриви, каменната чешма в селото е залята с кал, посеви от царевица и слънчоглед са отнесени.
Тази нощ най-много дъжд - 77 литра на кв метър - е паднал в село Владимирово. Днес в Добрич за три часа часа валеж са измерени над 28 литра на квадратен метър. Има наводнени ниски части, мазета, подлези. В Гражданска защита има досега 17 сигнали за отводняване в Добрич, Балчик и Албена.