Проверяват училища и градини за топлото , подходящи за провеждане на нормален учебен процес.

"Където не беше достатъчно топло, е разпоредено да се включат допълнително отоплителни уреди", съобщи зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Установено е, че в училище "Елин Пелин" в комплекс "Меден рудник", което в последните години трудно се преборваше със студа в класните стаи, температурите вече са нормални. Това се дължи на мащабния ремонт и санирането на сградата, извършени с европейски средства, осигурени от Община Бургас по проект за подобряване на образователната инфраструктура.

Тези дни зимата не е чак толкова люта и има време за отстраняване на пропуските. Проверките на Община Бургас продължават. Ако бъде установено, че човешка грешка или лошо стопанисване са причина за студа в класните стаи, ще бъдат налагани съответните наказания.

В проверените пет училища – ОУ "Княз Борис І", ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Елин Пелин", ПМГ "Акад. Н. Обрешков" и ГРЕ "Г. С. Раковски" е констатирана нормална температура в класните стаи, подходяща за провеждане на нормални учебни занятия. В някои от северните стаи на ПМГ и ГРЕ е измерена по-ниска от необходимата температура - около 16-17 градуса.

В ОДЗ №1 "Морска звезда" - проверени 7 самостоятелни групи. Констатираната средна температура е в рамките на 15 – 19 градуса. Предприети са мерки за допълнително включване на отоплителни  ел. уреди. В ОДЗ №9 "Делфин" - проверени 3 самостоятелни групи. Констатираната температура е в рамките на 12 – 18 градуса. Предприети са мерки за допълнително включване на отоплителни ел. уреди. В ОДЗ №10 "Славейче" - проверени 7 групи. Констатираната температура е в рамките на 16 – 22 градуса.

В проверените 6 целодневни детски градини – ЦДГ № 1 "Звездица", ЦДГ №5 "Златна рибка", ЦДГ №6 "Вълшебство", ЦДГ №7 "Синчец", ЦДГ №11 "Чайка", ЦДГ №20 "Златното ключе" – констатираната температура е в рамките на 20 – 22 градуса.