sito

sito

Пътуващо студио по ситопечат спира в Бургас

която се намира в Морската градина. Записванията стават чрез изпращане на биография и портфолио на [email protected] със заглавие БУРГАС най-късно до 10-ти април. Включилите се в това предизвикателство ще бъдат обучени в техниката на ситопечата, а на 19 април произведените отпечатъци ще бъдат показани в изложба.

Началото е 16 април, а мястото е вече познатата на бургазлии Графична база. Тя бе обновена по проект на Община Бургас "Завръщане в Бургас: минало, настояще и бъдеще"/ № BG161PO001/1.1-10/2010/004 по ОПРР/, а за пръв път отвори вратите си за широката публика на фестивала за иновативно изкуство  "Включи града“. Така Бургас се сдоби с още едно пространство, където границата между публика и изкуство не съществува.

В средата на април Графичната база отново отваря вратите си, за да бъде домакин на пътуващото студио за ситопечат – проект на Йенс Бесер и Валери Гюров. Tридневният уъркшоп  ще даде възможност на бургаските артисти да се запознаят с технологията на ситопечата. Това е метод за пресъздаване на изображения с многостранно приложение. Той може да бъде осъществен с прости средства и без много усилия позволява да бъдат направени оригинали за малки тиражи или художествени отпечатъци върху различни медии.

Идеята за пътуващо ателие за ситопечат е съвместна инициатива с "Гьоте институт".