"The Prodigy" идват на третия "Spirit of Burgas" "The Prodigy" ще бъдат гвоздеят на тазгодишното издание на феста. Миналата година групата участва в сръбския фестивал "Еxit". През същата година групата получи и приз за "Най-добър хедлайнер" на Европейските фестивални награди.

Gorillaz Sound System (DVJ) е другия участник, потвърдил идването си на фестивала. Това е групата, която ще представи "Gorillas". Те са виртуална група от четири анимационни герои. Музиката им ще бъде промотирана като аудио видуално шоу. Един от най-въртяните клипове в момента е този към парчето им "Stylo". Във видеото се снима и холивудският актьор Брус Уилис.

Невиждано звуково и светлинно шоу обеща Михаил Куцев - шеф на общинско предприятия "Летен театър и фестивали" в община Бургас, която е организатор на фестиала. Тази година ще има предвидени поведе входове, за да се избегне струпването на зрители и огромните опашки, както се случи миналото лято. Организаторите обещаха и специален паркинг, за тези, които ще дойдот с личните си автомобили. И тази година ще има палатков лагер.

Сцените на фестивала отново ще са седем. Латино сцената обаче ще бъде преместена и това ще доведе до изместване на фестивала на север. На тях ще се качат най-добрите музиканти в Европа и света, обеща и промоутърът Иван Вълков.

Меломаните ще чуят и видят култовия вокалист на групата "System of a Down" - Serj Tankian, британците "Apollo 440" – събрали се отново след дългогодишна раздяла, DJ Shadow – тази година ще се изяви на главната сцена не само на "Spirit of Burgas", но и на сръбския фест "Exit", Andy C и MC GQ, както и още няколко известни имена, които ще бъдат обявени през месец май. Всички изброени артисти, с изключение на "The Prodigy", излизат на българска сцена за първи път.

До две седмици ще бъдат обявени имената и на родните музиканти, които ще свирят на феста. Желанието на организаторите е те да не са участвали в предишните две издания.

Основен партньор на "Spirit of Burgas" тази година е "Beck’s". Марката има своя собствена музикална платформа – "Beck’sperience", чрез която традиционно партнира на най-добрите имена от световната и българската музика. По този начин предоставя на феновете си забавление на безкомпромисно високо ниво. Само през последните две години марката доведе у нас Lenny Kravitz, Snoop Dogg, John Digweed.

От днес в продажба са пуснати и билетите за феста. Промоционалните пропуски за 3 дни ще са на цена от 99 лева и ще могат да се купят до 14-ти май. След тази дата билетите ще струват - еднодневен билет – 50 лева (25 евро), тридневен  – 120 лева (60 евро). Билетите за къмпинга са по 30 лева за трите вечера (15 евро).

На входа на фестивалното градче еднодневен билет ще струва 60 лева (30 евро), а тридневен - 140 лева (70 евро). Входът за хора с увреждания и техните придружители е свободен.

Тези, които ще нощуват на палатка в къмпинга ще могат да ползват храна, душове, гардероб за съхранение на ценни вещи и едно от най-важните неща ... всички фестивални сцени в непосредствена близост.

Със самолет -  Бургас се намира на 15 минути път с автомобил от летище Бургас. "Wizz Air" има директни полети от летище Лутън в Лондон, а кралските авиолинии - директен полет от Манчестър. Има и много чартърни полети през летния сезон на "Balkan Holidays", както и ежедневни полети от София до Бургас.

С влак – ЖП гарата на Бургас е свързана с всички части на страната. Експресен влак стига до София за по-малко от 6 часа. Също така има влакове от Прага, Братислава и Букурещ.