Авторът идва в морския град тази седмица за среща с читатилите на романа си. Снимка Личен архив

Авторът идва в морския град тази седмица за среща с читатилите на романа си. Снимка Личен архив

Радослав Бимбалов ще представи новия си роман - "Ти, подобие мое" в Бургас. Премиерата е на 7- ми октомври, понеделник, от 18.30 часа, в Центъра за съвременно изкуство и библиотека по покана на Община Бургас. Входът е свободен.

"Раждането на едно произведение на изкуството е болезнен процес. За мен това беше трудно изпитание. Когато пиша, аз обичайно се скривам от действителността. Този път не беше така, защото това, което пиша, изобщо не е приятно и красиво нещо, зад което да се скриеш. Разказвам една антиутопична история, която може би ни се е случила вече", споделя авторът в едно телевизионно участие.

"Ти, подобие мое" не е просто драматична история за петима твои измислени съвременници. Това е роман за твоето общество, официално обявило състраданието за недъг. История, разказана ти от самия Създател.

Това е вторият роман на Радослав Бимбалов. Той издава първия си, когато е на 25 години. "Аз, маниака" е посрещнат с интерес от читателите и въпреки че продължава да пише статии за редица медии и да публикува разкази в общи сборници, в следващите 23 години авторът решава да не издава самостоятелна книга. По негови думи – защото не е готов, трябва тепърва да опознава хората и да се учи да пише. През 2022-ра излиза неговият сборник с разкази "Млък", който попада в номинациите за наградите "Перото" и "Хелико" и печели престижното трето място в конкурса "Национална литературна награда "Йордан Радичков".

Галерия