P1010034-2

P1010034-2

Рекламират Поморие в кувейтски вестник на Султаната Оман с кмета на общината - Иван Алексиев.

Двамата изразиха готовност за партньорство в популяризирането на Поморие като туристически и рехабилитационен център. Кметът изтъкна като голямо предимство за развитието на туризма чистата морска вода и наличието на собствена пречиствателна станция, благодарение на която няма отпадни води, които да се вливат в Черно море непречистени. Лечебната кал от друга страна дава възможност за развиване на балнеотуризма и представяне на Поморие не само като морска туристическа дестинация, но и като калолечебен център. Това гарантира на потенциалните инвеститори сигурност и възвръщаемост на инвестицията.

"Ние се опитваме да представяме не само хилядолетната история на града, но и неговото бъдеще като съвременен европейски град", отбеляза кметът Иван Алексиев.

Али ал Махруки от своя страна обеща да промотира Поморие в Оман, защото вярва в развитието на града и ще съдейства за намирането на инвеститори, които да освежат града и да допринесат за привличането на повече туристи. Важно за развитието на туризма е и нивото на обслужване и първата най-важна стъпка за добрата съвместна работа е доверието, подчерта Н. Пр. Али ал Махруки.