Gradina

Gradina

Ремонтираха четири детски градини в Бургас

Изгражда се нова спортна площадка. Обновени са санитарните помещения. В детското заведение е направен и основен ремонт на неизползвани стаи, в които ще се настанят две нови групи от по 30 деца.

Мащабното обновление бе обезпечено със средства, осигурени от Община Бургас - 361 852 лева, 184 477 лева от ЕС и 200 000 лева от Министерство на образованието.

Сериозни мерки за подобряване на енергийната ефективност бяха въведени в ОДЗ №12 "Радост". Детското заведение е газифицирано, поставени са слънчеви колектори, изградена е нова отоплителна система. Това беше последното бургаско учебно заведение, в което топлеха децата с акумулиращи печки. Ремонтът е извършен с 201 499 лева, осигурени от Общината и 231 656 лева европари.

Това лято също така беше изградена игрална площадка за децата от ЦДГ "Златна рибка", а в ЦДГ №4 "Калинка" /село Рудник/ са ремонтирани санитарни възли и вътрешни помещения.

Предстои въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на спортна площадка в ОДЗ № 4 "Калина Малина" в квартал "Ветрен". До края на годината ще бъде изготвен проект за основен ремонт на филиала към ЦДГ "Вълшебство", който се намира на мястото на 5-то РПУ в комплекс "Лазур", за да може през 2013-та обновлението да започне и там.

През следващата година Бургас ще се сдобие с още две нови детски градини – в квартал "Банево" и корпус Б на ЦДГ "Надежда" в комплекс "Меден рудник".