Ремонтират басейна в МКЦ с 270 000 лв. и спорта.

От своя страна от общинския бюджет са заделени 120 000 лева собствени средства. Така сумата за ремонта възлиза на 270 000 лева.

 

В момента се изпълнява първият етап от възстановителните дейности. Той включва основен ремонт на вентилационната и електрическата система. От много години басейнът няма работеща вентилация, а се ползва активно, тъй като е единственото закрито съоръжение от този тип в Бургас. Сред децата, които плуват там, зачестиха оплакванията от дихателни проблеми и алергични реакции – заради постоянното вдишване на водните изпарения, които съдържат и химикалите, необходими за поддръжката на басейна. От парата се беше повредила също електрическата система.

Първият етап от ремонта трябва да приключи през лятото на тази година, за да почне веднага след него вторият, който включва възстановителни дейности на самото басейново корито. Съоръжението ще бъде пригодено за практикуване на спорта водна топка, който досега беше извън неговата програма.

При днешната си обиколка в басейна кметът Димитър Николов, придружен от Живко Иванов - директор на общинско предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи", посети и спортна зала "Никола Станчев" в комплекс "Меден рудник". Той се увери, че съблекалните са топли и почистени, остана доволен от интереса към нея и пълния й график. Независимо, че денем спортната зала се предоставя безплатно на деца и спортни клубове, тя се ползва нон-стоп следобед и вечер срещу заплащане. Така успява дори да генерира приходи от 6 до 9000 лева на месец (статистиката е за зимния сезон).