Президентът Румен Радев се срещна с бургазлии, придружен от вицепрезидента Илияна Йотова. Снимки Черноморие-бг

Президентът Румен Радев се срещна с бургазлии, придружен от вицепрезидента Илияна Йотова. Снимки Черноморие-бг

"За нас е истинско удоволствие да бъдем в слънчев Бургас. Това е град на свободния дух, град на свободните хора. Искаме да Ви благодарим и да Ви кажем, че сме с Вас. Благодарение на Вас преди 5 г. спечелихме изборите. Това бяха години на огромни изпитания, но ние не се огънахме", това каза президентът и кандидат за втори мандат Румен Радев пред членове и симпатизанти на БСП от Бургас и областта. Той дойде за предизборната си среща в Бургас заедно с вицепрезидента и кандидат за втори мандат Илияна Йотова. Преди пет години Румен Радев беше тук заедно със съпругата си Десислава Радева, която този път не го придружава в неговите предизборни обиколки из страната.

С транспарат с ликовете на Радев и Йотова, опънат на централната улица "Александровска", до сградатга на Община Бургас членове на Инициативния комитет, който издигна кандидатурите им и кандидати за народни представители от листата на коалиция "БСП за България" във Втори Многомандатен избирателен райот - Бургас, очакваха появата на двойката. Румен Радев и Илияна Йотова тръгнаха от площад "Тройката" придружавани от областния управител на област Бургас Мария Нейкова, от Петър Кънев - водач на листата на "БСП за България" във Втори МИР - Бургас, от Мая Манолова - съпредседател на "Изправи се! Ние идваме", от Живко Табаков - водач на листата на "Изправи се! Ние идваме" във Втори МИР - Бургас, от Константин Бачийски - водач на листата на "Продължаваме промяната" във Втори МИР - Бургас. Шествието премина по пешеходната улица "Александровска" и стигна до площад "Атанас Сиреков", където по стар български обичай посрещнаха кандидат-президентската двойка с хляб и сол.

"Благодаря, че ни подкрепяхте, че бяхте до нас, давахте ни подкрепа, своято крехка ръка и рамо. България има нужда от силен президент, който може да взема смели решения, да отстоява позиции. Над 2 млн. българи ни се довериха през 2016 г. и застанаха до нас. Горди сме с всички Вас, които ни подкрепяхте и ще продължите да ни подкрепяте", каза Илияна Йотова.

"И двата избора са важни.- Трябва ни силна президентска институция, неподвластна на силните на деня да продължи да бъде гласът на българите", каза още Румен Радев.

Кандидат-президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова участва в изборите под №6 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия