DSC_1690

DSC_1690

С бал дадоха старт на кампания в помощ на болни от рак

средства за изграждане на Център за психично възстановяване на онкоболни в Бургас. Инициативата е на сдружение "Онкоболни и приятели" и бургазлии с широки сърца в културен център "Морско казино".DSC_1720 Гостите подкрепиха начинанието като пуснаха пари в кутиите и купиха произведения, създадени от онкоболни и техни приятели.

Целта на бала е да се съберат средства, с които сдружението да може да реализира идеята си за центъра. В него подкрепа ще намерят болни, които имат нужда от помощ, за да преминат през тежкото изпитание. Рехабилитационният център ще предлага психологическо групово и индивидуално консултиране, арт терапия,DSC_1712 музикотерапия, йога, и всякакви мероприятия, свързани с възстановяване на психичното им здраве и създаване на положителна нагласа към живота.

Благоворителната изява бе подкрепена и от изпълнителите Георги Дюлгеров, формация "Самвел", Виолета Пападакис, София Дряновска, Начко Богданов, Гергана Евтимова и дуо "Чели".DSC_1760 За предоставените финансови средства в полза на каузата, дарителите ще получи документ за дарение.

В края на бала всеки от гостите пусна светещ балон в небето с отправено послание към свой близък, загубил битката с рака или в подкрепа на такъв, който води борбата с тежката болест.