DSC_6628

DSC_6628

С Клетва от филма Вчера изпратиха 12 клас на Механото

механоелектротехника и електроника в Бургас. Дванайсетокласниците пяха заедно, след което с обратно броене от 12 до 1 сложиха финалния акорд на концерта, с който бяха изпратени тазгодишните абитуриенти на гимназията. Близо час възпитаници на ПГМЕ в морския град забавляваха своите съученици с музика, танци и спорт. Празничният концерт бе под формата на телевизионна продукция с новини, прогноза за времето и сериали. Водещите прочетоха актуалните новини, свързани с отличниците на гимназията и учениците, които са постигнали значителни успехи по време на своето обучение в гимназията.DSC_6564DSC_6580DSC_6616DSC_6561

Ученици, техните учители и гости на концерта аплодираха и филмите с участието на дванадесетокласници. На екрана вървяха екслузивните серии на "Батка в Механото" и "Под прикритие в Механото". В първия камерата бе уловила пропускателния режим в школото и как се влиза в училището. Отскоро там са монтирани турникети и всеки ученик и преподавател се чекира с карта преди да влезе. Във втория филм камерата е уловила изобретателността на гимназистите да преписват от "пищовите" по време на зрелостен изпит. А в лентата "Спецчасти в действие" учениците показаха уменията си да ремонтират автомобил, помагайки на своя учителка.

На финала на концерта звучаха народни песни. Учениците, облечени в народни носии, изпяха "Назад, назад моме Калино" и "Райна княгиня", като развяха националните знамена.