DSC_4285

DSC_4285

С музика на Бетовен закриват Дните на Австрия

култура и изкуство. Те се организират от Община Бургас, посолството на Австрия в България и сдружение "Приятели на Австрия в Бургас".

Заключителната проява ще събере фенове на класическата музика в драматичен театър "Адриана Будевска" в 19.00 часа.

Специален гост на събитието се очаква негово превъзходителство Герхард Райвегер, посланик на Република Австрия в България.

Солист в Симфоничния оркестър на Държавна опера Бургас, с диригент Иван Кожухаров, ще е Йерица Стекласа.

Изпълнителката е лауреат на национални и международни певчески конкурси. През 2011 г. получава наградата на Консерваторията по музика и балет  в Любляна за отличен успех. Изнася множество концерти в Словения и Австрия (Фестивала MID EUROPE в Шладминг и др.).

Тя дебютира на оперната сцена  в Австралия (Сидни и Канбера) през май 2013 г. в ролята на Памина във "Вълшебната флейта" от Моцарт и получава изключително добри критики. През лятото на 2013 г. Йерица реализира два проекта в рамките на музикалния фестивал ISA в Австрия. През август дебютира в ролята на Сузана в "Сватбата на Фигаро" от Моцарт в Schlosstheater Schönbrunn във Виена ( диригент: Г. Манкузи). Участва и в театралната постановка "Клопка" от Карл Джераси, играна в рамките на Литературен салон Вартхолц (Райхенау).

През месец март  2014г. тя участва в премиерния спектакъл на операта "Така правят всички" от Моцарт в Schlosstheater Schönbrunn, в ролята на Фиорилиджи. Предстоят и спектакли в същата роля и през август 2014.