Асен Блатечки (вляво) и Стефан Иванов в сцена от Омразна любов. Снимки Черноморие-бг

Асен Блатечки (вляво) и Стефан Иванов в сцена от Омразна любов. Снимки Черноморие-бг

С тежък грим и перуки, изработени в киноцентъра "Бояна", с афиша на Стойко Сакалиев, постановката "Омразна любов" пренася зрителите в духа на филма "Казабланка". "Този ефект е търсен", призна директорът на драматичен театър "Адриана Будевска" и режисьор на спектакъла Борислав Чакринов. На плаката Койна Русева и Асен Блатечки позират, както са го направили преди десетилетия Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман.

Това е постановка за любовта. В почти всички спектакли, в които двамата актьори си партнират на сцената, присъства любовта.

Койна Русева и Асен Блатечки празнуват двоен юбилей в Омразна любов

Интересното в случая са осемте перуки, които са изработени за ролите, в които влизат актьорите. Те са направени в киноцентъра по поръчка на театъра. "Има много грим, много костюми и аксесоари, които помагат да изграждане на образите", обясни Борислав Чакринов. Истинско предизвикателство за Асен Блатечки и Койна Русева е преобличането зад сцената, защото трябва да сменят много костюми, перуки и грим. "Когато не играят на сцената, те се преобличат", допълни Чакринов.

Спектакълът е създаден на основата на "Вик за любов" (по текст на Жозиан Баласко б.а.), но в него са вплетени откъси от пиеси и текстове на Уилям Шекспир, Александър Пушкин, Антон Павлович Чехов.

В "Омразна любов" участват и Стефан Иванов, и Асен Лозанов. Костюмите са на Мартина Варийска, а гримът и перуките на София Ракова.

Премиерата е на 28-ми септември от 19.00 часа в драматичен театър "Адриана Будевска".

Галерия