С поморийски вина и песните на Тони презентират региона в Острава

По време на визитата бе подписан и договор за двустранно сътрудничество. Парафите под документа сложиха областният управител Константин Гребенаров и хетманът на Моравско-Силезийска област Ярослав Палас. Целта на споразумението е да се задълбочат добрите взаимоотношения между България и Чехия на регионално ниво.

 

В делегацията бяха и зам.-кметът по образование и култура в Община Бургас Йорданка Ананиева, консулът Марин Йовчевски, проф. Николай Овчаров - съветник на Министър Вежди Рашидов, доц. д-р Галя Христозова - зам.-ректор на Бургаски свободен университет и Илия Михов - член на обществения съвет за култура и спорт към Община Бургас, певицата Тони Димитрова, бизнесмени.

След официалното подписване проф. Овчаров презентира културната политика на Република България, като представи архологически разкопки от Родопите и филм за чудото Перпирикон. Културната програма продължи с концерт на бургаската певица Тони Димитрова и изпълнения от танцова академия "Бургас".

След концерта гостите имаха възможността да дегустират уникални български вина на "Черноморско злато" - Поморие. Присъстващите изразиха мнение, че с малко повече реклама българските винопроизводители могат да заемат достойно място на чешкия пазар.