Картини на Кеца ще бъдат събрани в ретроспективна изложба

Картини на Кеца ще бъдат събрани в ретроспективна изложба

Събират картини от частни колекции за изложба - 65 г. от рождението на бургаския художник Кръстю Тодоров - Кеца. Инициативата е на семейството на твореца, който си отиде от този свят на 13-ти август 2022 година.

Тази година той трябваше да празнува своята 65-годишнина. "Възприемаше я като повратна година в живота си, като нов етап, като година на промяна, която да отбележи с по-мащабна и различна изложба! Не я дочака! Промяната настъпи по-рано! По покана на Художествена галерия "Петко Задгорски", в памет на Кръстю, организирме изложба от негови картини, останали в Бургас! Разпилени из цяла България, Европа и по света, картините на Кеца живеят свой собствен живот за радост, за наслада, за спомен от преживяване, емоция и вълнение!", написа в профила си съпругата на Кеца - Дора Тодорова. Тя призовава всички бургазлии, които имат в личните си колекции картина на съпруга й, да ги предоставят за ретроспективната изложба, която ще бъде открита на 8-ми юни, на неговия рожден ден!

"Изложба, в която останалите в града ни картини, ще се съберат за кратко заедно, на едно място, за да останат на следващ етап в каталог. Времето минава, спомените избледняват! Инициативата, ще остави траен спомен за всеки, участвал с картини от собствената колекция в последната изложба на Кеца!", завършва поста на Дора Тодорова.

Галерия