Цонка и Цветан Стоеви вече десет години вървят по трудния път да станат родители. Снимки Черноморие-бг и Лина Главинова

Цонка и Цветан Стоеви вече десет години вървят по трудния път да станат родители. Снимки Черноморие-бг и Лина Главинова

Събраха над 5 000 лева, за да се роди бебе. Средствата ще отидат за семейство Цонка и Цветан Стоеви, които от 10 години правят опити да се сдобият с така желаната рожба. В основата на кампанията е Ваня Христова - член на Управителния съвет и координатор на фондация "Искам бебе" за Бургас. Тя реши тази година да посвети рождения си ден на една кауза, на която е посветила живота си - да се роди бебе. Гостите, които уважиха празника й в културен център "Морско казино", вместо цветя, пуснаха парички в специално поставената на входа на зала "Георги Баев" кутия. Сред тях бяха депутатите от ГЕРБ - Ивелина Василева и Диана Саватева, зам.-областният управител на Бургас Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов, завеждащият "Родилно отделение" в бургаската УМБАЛ - д-р Антонио Душепеев, семейства, които са минали по трудния път, за да станат родители. Всички те, освен позитивната си енергия, отделиха и средства, за да подпомогнат благородната кауза.

1053 ин витро бебета са се родили в страната през 2018 година. А Община Бургас е първата в България, която започна да подпомага семейства с репродуктивни проблеми с решение на Общинския съвет за създаване на такъв фонд.

Ваня Христова благодари на всички, които откликнаха на молбата й и подпомогнаха инициативата й. А за всички, които станаха съпричастни с празника й танцуваха и пяха - оперната прима Мария Маджарова, танцьори от клуб по спортни танци "Бургас 75", клубът по народни танци "Чанове" и други.

Със събраните средства семейство Стоеви ще направи своето седмо ин витро. "Вече десет години се борим да станем родители", признаха пред "Черноморие" Цонка и Цветан. И не се отказват. А щедростта на всички, които откликнаха на поканата на Ваня Христова, развълнуваха и разплакаха семейството.

Галерия