Мюзикълът е изграден изцяло върху песните на Стефан Диомов. Снимка Архив Черноморие-бг

Мюзикълът е изграден изцяло върху песните на Стефан Диомов. Снимка Архив Черноморие-бг

Събраха песните на бургаския композитор в мюзикъла, който е озаглавен "Здравей, как си приятелю" по едноименния шлагер на маестрото. Репетициите вече са започнали в Музикалния театър в София, съобщават от културния институт. Идеята е на Еделина Кънева, а либретото на Юрий Дачев. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на друг бургазлия -.маестро Георги Милтиядов, който е и диригент – постановчик. Диригент на постановката ще бъде и маестро Дориан Молхов. Режисьор на мюзикъла е на Камен Воденичаров, сценографията и костюмите са дело на Николина Костова – Богданова, хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на проекта Пеньо Пирозов.

Сюжетната линия на мюзикъла ще върне приятни спомени, ще стопли сърцата на зрителите, а със сигурност и ще разчувства. Защото героите са сякаш вечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и разбира се една вече пораснала "малка" дъщеря Мария.

В една очертаваща се като уж скучна лятна вечер, героите на мюзикъла ще разкрият дълго стаени тайни и пазени откровения. Този уникален музикален проект вплита затрогващите текстове на песните изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, "Тоника", "Тоника СВ", "Домино" и "Фамилия Тоника" в една лична история за приятелство и любов.

Солистите на Музикалния театър ще разкажат за първата и за старата любов, за възходите и за паденията, за прошката и за обидата, за разделите и за събиранията, но най- вече за едно вечно и искрено приятелство. В този разказ участват и оркестърът, хорът и балетът на Националния музикален театър.

Премиерните дати на мюзикъла са на 20-ти и 21-ви април в Музикалния театър.