Вече са изработени сувенири с логото от новия бранд. Снимки Черноморие-бг

Вече са изработени сувенири с логото от новия бранд. Снимки Черноморие-бг

Събраха в изложба проектите, които участваха в конкурса на Община Бургас за бранд. Те са подредени в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино". Става въпрос за 100 проекта на 54 автора. Победител в конкурса е Невена Колева от София, носител на престижни отличия в сферата на графичния дизайн. Завършила е НХА. Нейни подгласници са "ФОРМС" (K2Q) - Бургас и Иван Манолов, който от дълги години живее и работи в САЩ.

Победителят бе избран от жури, в което влизат - Живко Табаков - председател на Постоянната комисия по туризъм в Общинския съвет на Бургас, Добрин Вътев - председател на Дружеството на художниците в Бургас, Соня Енилова - Бургаска регионална туристическа асоциация, Радовеста Стюаърт - директор на дирекция "Младежки дейности" в Община Бургас и други.

На откриване на изложбата, която е с вход свободен, присъстваха част от авторите на проектите, преподаватели от НХА в София, председателят на местния парламент проф. Севдалина Турманова, председателят на Комисията по туризъм в ОбС Живко Табаков, бургаски художници и представители на туристическия сектор.

На специален щанд бяха подредени и първите сувенири с логото на бранда - тениски, чаши, ветрила и други, изработени от социално предприятие "Морски знаци" - Бургас. Те ще се продават в търговските обекти на предприятието, както и на остров "Света Анастасия".

Община Бургас дава 3000 лв. за бранд Бургас, ще го рекламира безплатно

Галерия