DSC_2714

DSC_2714

Сагата с факултета свърши

Предложението бе гласувано в пленарна зала. Тази седмица напрежението по темата ескалира и депутати от "Коалиция за България" и ГЕРБ се "замерваха" с декларации, разяснявайки чрез медиите кой повече е направил, за да стане факт факултетът.

От пресцентъра на ГЕРБ в Бургас изпратиха прессъобщение, в което депутатите от партията "благодарят за подкрепата на всички, които подкрепиха каузата и дълго време я отстояваха до окончателното й реализиране". "Радваме се, че стотици бъдещи студенти скоро ще прекрачат прага на учебното заведение. Всички видяха пред какви трудности бяхме изправени, как от трибуната на НС неведнъж търсихме диалог и задавахме въпроси на ресорните министри, какво се случва с факултета "Обществено здраве и здравни грижи", защо се пренебрегва и бави финализирането на този процес. Това, че всички се обединихме около днешното решение е нещо наистина много важно за целия регион", коментира народният представител д-р Галина Милева след гласуваното решение в НС.

В стената си в социалните мрежи депутати от "Коалиция за България" и от ГЕРБ споделят новината за разкриването на факултета.