Фестивалът ще бъде закрит тази вечер. Снимка Черноморие-бг

Фестивалът ще бъде закрит тази вечер. Снимка Черноморие-бг

С прожекцията на филма "Сестра" закриват тази вечер XVIII-тия Международен "София филм фест на брега". Прожекцията е от 20.00 часа в залата на Общинско кино "АБ", което се помещава в драматичен театър "Адриана Будевска". Преди началото на прожекцията ще бъдат връчени и традиционните награди за най-добър филм, според журито и според класацията на публиката. Победителите ще получат статуетката "Сребриста чайка" на Никола Станчев, която се връчва от първото издание на фестивала в морския град. Награда от 1000 лева ще получи и авторът на най-добрия късометражен филм. Победителят се определя от Младежкото жури, а паричната премия се дава за трета година от клуб "Зонта".

Преди финала на фестивала, от 18.00 часа, зрителите ще могат да видят дигитализираното копие на трета серия на филма "Мера споредъ мера" на профз. Георги Дюлгеров - артистичен директор на "София филм фест на брега" и председател на журито в Бургас.

Прожекцията на "Сестра" на режисьорката Светла Цоцоркова е от 20.00 часа.

Фестивалът се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Проф. Дюлгеров: Реставрирайки старите филми ги връщаме към живот