Отец Димо от храм Свети Иван Рилски извърши водосвет. Снимки Авторът

Отец Димо от храм Свети Иван Рилски извърши водосвет. Снимки Авторът

Със здравец посрещнаха осмокласниците в бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Класните ръководители на осмите класове закичиха в стаите своите нови ученици, които от днес вече са част от голямото семейство на гимназията, позната още като ТОХ-а.

Новата учебна година започна с ритуал по издигане на националния флаг под звучите на химна на Република България и посрещане на знаменната група. Последва водосвет за здраве и успешна година извършен от отец Димо от храм "Свети Иван Рилски". Той наръси със светена вода учениците и техните преподаватели. А след това те бяха поздравени от директора на гимназията инж. Фотинка Въргова.

"Отново е 15-ти септември! За пореден път животът завърта спиралата на времето, за да изпълни с очарованието на новото начало поколения, все свързани с него - училището! Не се тревожете скъпи родители. Вашите деца отиват в сигурни ръце - на всеотдайни преподаватели, чийто неуморен труд е доказал, че умеят да воюват в битки редом до редом с Вашите деца! Те не са само учители, те са приятели, те са упора! Разчитам на учителите, защото те знаят, не само да утолят жаждата, а и да посочат извора. Уверена съм в добронамерената им всеотдайност, защото тя носи след себе си неповторимост, любов и сила!", каза в обръщението си при откриването на учебната година Фотинка Въргова. И допълни: "Скъпи осмокласници, вече принадлежите към голямото семейство на ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров". Предстоят Ви вдъхновяващи моменти и приятелства за цял живот. Направили сте избор, за който след време няма да съжалявате, затова ви съветвам - наслаждавайте се на всеки един момент!"

Специален поздрав към учениците, учителите и родителите отправи дуо "Самвел".

189 ученици прекрачиха за първи път бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Те са приети в осми клас в 7 паралелки. За учебната 2023/2024 година те ще се обучават в специалностите: "Организация на обслужването в хотелиерството", "Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения", "Кетъринг", "Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия", "Производство на кулинарни изделия и напитки" и "Организация на туризма и свободното време".

Галерия