Савио: В Бургас условията за футбол са чудесни

е преотстъпен и ще играе за "акулите" до края на първенството. Той бе представен официално днес от изпълнителния директор на клуба Джан Пиеро Персикети и главния мениджър Душан Буковац.

 

 

Савио е преотстъпен на "Черноморец" от италианския "Фиорентина". В тима на "акулите" Нсереко ще играе с фланелка с №7.

"Г-н Буковац се свърза с моя мениджър. Прецених, че офертата е добра и затова съм тук. "Черноморец" в никакъв случай не е крачка назад за мен. Понякога човек трябва да направи нещо различно, ако иска да постигне много. В Бургас имам всички условия да покажа какво мога и не бива да изпускам тази възможност. В края на сезона ще се убедите, че идването ми тук е било добро за кариерата ми", каза футболистът.

"Надяваме се Савио да помогне на нашия отбор да постигне целта, която сме си поставили", каза Душан Буковац.

Савио Нсереко уточни, че на терена се чувства най-добре като ляво крило, но може да играе и по десния фланг, и като втори централен нападател. Футболистът е израснал в школата на "Мюнхен 1860". Преди да премине във "Фиорентина", в Италия е играл за "Бреша" и "Болоня". През 2009 г. е бил за 8 месеца и половина в английския "Уест Хям", който брои рекордните за клуба 9 млн. паунда за трансфера му. Нсереко е европейски шампион за юноши до 19 г. с отбора на Германия.

Днес следобед играчът ще направи първа  тренировка със своите нови съотборници на кампуса "Гнездо на акули".