По устав решенията за подкрепа се вземат от Изпълнителния съвет

По устав решенията за подкрепа се вземат от Изпълнителния съвет

Партия "Средна европейска класа" се разграничи от кандидата си за кмет на община Созопол Николай Стоилов. Между първия и втори тур на балотажа Стоилов и местната структура на СЕК заявиха подкрепата си за Иван Жабов - кандидат-кмет на ГЕРБ.

Кандидатът на СЕК в Средец заяви публично подкрепа за Иван Жабов

"Конкретно за случая с община Средец няма никаква истина в твърденията, че ПП "СЕК" подкрепя кандидата на ГЕРБ за кмет - Иван Жабов. Това е лична изява на нашия кандидат от първи тур, който е гражданска квота и по никакъв начин не е в съответствие с официалната позиция на партията! По устав решенията за кандидатите по избори се взимат само и единствено от Изпълнителния съвет", заяви председателят на ПП "СЕК" Константин Бачийски.

От ръководството на партията вече разпространиха информация в социалните мрежи за неправомерно използване на партийни символи във публикация съдържаща фалшива информация, според тях, за подкрепа към Иван Жабов.

"Тази манипулирана новина има единствено за цел да ни дискредитира и бих искал нашите членове, симпатизанти и последователи да знаят, че ПП "Средна европейска класа" не би застанала зад кандидата на ГЕРБ", коментира Константин Бачийски.

"ПП "СЕК" винаги се е борила за честно и прозрачно управление и е насърчавала гражданите да взимат информирани решения.  Призоваваме жителите на Средец да упражнят своето право на глас и да изберат този, който считат за най-достоен да представлява техните интереси", коментират от Изпълнителния съвет на "Средна европейска класа".