dsc_2732

dsc_2732

Семейство благодари за спасеното им бебе

гестационна седмица, като преди това ние така и не бяхме взели решение къде точно искаме да се случи. Теодор сам избра да се роди в поверената на д-р Георги Матев болница, за което в последствие ние изключително много се радваме", пишат Антоанета и Веселин Фучеджиеви в благодарственото си писмо към болницата.

Раждането става преждевременно, малкият Теодор се появява на бял свят с тегло едва 1 840гр. и с дихателна недостатъчност. Бебето прекарва 36 дни в Отделението по неонатология под грижите на д-р Слава Коларова – началник на отделението. Шест дни той е апаратна вентилация. Бебета в подобно състояние оцеляват изключително рядко.

Родителите изказват благодарност на цялото отделение защото синът им вече си е вкъщи. Теодор е изписан на 1 юли с тегло 2 100 гр. и в добро състояние.

Благодарностите са отправени и към д-р Стилияна Томова, д-р Маргарита Димитрова, д-р Живелинка Стоева, д-р Ева Янева, д-р Ирина Апостолова, старша акушерка Добринка Демечева, както и д-р Мирослава Парушева – акушер –гинеколог. "Благодарение на техните грижи сега можем да гушкаме Теодор и да му се радваме у дома", пишат родителите.

От началото на година в Бургаската болница са изплакали 1200 бебета, като само днес (26 юни) на бял свят са се появили 8 новородени.