Сербеза говори на български с Летисия Каста

Снимките продължили два дни по десет часа. "Беше изморително, защото се правеха по 10-15 дубъла, а аз не издържам много на пряко слънце", разказа пред репортер на Chernomorie-bg Сербеза. За епизодичната му роля във филма го избрали случайно. Той си седял под ореха в градината в Рибарското селище, където има къща, пиел си ракия, когато вратата се отворила и влязла дама с камера. "Поиска да си сваля очилата, за да види очите ми. Каза - зелени са. Точно ти трябваш и това беше", разказа морският вълк. След това се качил на лодката си и поел в посока остров "Света Анастасия", където се снима "Островът".

 

"Говорихме на френски и на български, както е по сценарий. Летисия Каста е много приятна дама, упорита и трудолюбива", сподели впечатленията си от френската кинозвезда Сербеза.

За целия екип на филма са осигурени закуска, обяд и вечеря на острова. Преди началото на новия снимачен ден екипът се подкрепя със сандвичи, кашкавал, сирене, топли напитки, безалкохолни, много вода. В менюто за обяд присъстват пилешки вкусотии, но няма риба.

Това е първият филм, в който се снима Сербеза като актьор. Той негласно е избран за кмет на Рибарското селище и е председател на сдружение "Рибарски сговор", което обединява морските вълци в Ченгене скеле.