SergeySta

SergeySta

Сергей Станишев: Перспективите за Варна са запушени

перспективите са запушени", каза вчера лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев. Той отново спомена за проекта за пристанището, който е бил спрян от ГЕРБ и е бил на-внушителният в икономическа посока по време на управлението на тройната коалиция. В тежко положение била и общинската икономика, на свой ред каза Борислав Гуцанов. 
Това според Станишев се дължи на лошата политика на управляващите, които превърнали държавата в посмешище и концентрирали цялата власт за лична консумация. Всички проекти от времето на триадата за Варна били спрени от управляващите.
Лидерът на социалистите подчерта, че арестът на съпартиеца му е бил поръчков, защото бил силна кандидатура за кмет по това време. 3 г. по-късно на шефа на БСП – Варна, все още не било повдигнато обвинение. "Варненци не са брашнян чувал, че само да ги изтупват за данъци", допълни Гуцанов. Неговите хора били готови със стратегия за Североизтока, след като спечелят изборите.
Станишев пристигна в морската столица да стегне партийните редици и да се срещне с електората и изобщо с хората от града, Аксаково и Велики Преслав. Той съобщи, че в цялата страна подготвят стратегии за развитието на регионите и как икономиката, здравеопазването и социалните проблеми на хората да бъдат решени след вота. 
Сергей Станишев не навлезе в подробности за кандидатурите на червените във Варна за депутати в следващото НС. Той не потвърди и че неговата ще бъде издигната от града ни, но иначе демокрацията щяла да е принципът при реденето на листите. 
Червеният лидер се закани да докара наблюдатели от Евросъюза, които да позволят на хората да отидат до избирателни урни без натиск и да гласуват по съвест.
Той бил готов да се коалира с всеки българин и всяка партия, само не и с управляващите.

Днес+