Преди четири години Димитър Николов поведе отбора на ГЕРБ в предизборната надпревара, а водач на листата бе Севдалина Турманова - сега председател на ОбС в морската община. Снимка Архив Черноморие-бг

Преди четири години Димитър Николов поведе отбора на ГЕРБ в предизборната надпревара, а водач на листата бе Севдалина Турманова - сега председател на ОбС в морската община. Снимка Архив Черноморие-бг

Ще се бори ли кметът на Бургас Димитър Николов за пети мандат? Този въпрос все по-често си задават бургазлии. Въпреки че кметът Николов не е дал отговор на него, в публичното пространство се "носят" какви ли не интерпретации. Повод отново да бъде зададен въпросът стана емоционално изказване на градоначалника по време на дебатите по докладната записка за "Дупката", която бе разглеждана на сесия на местния парламент днес.

В разгара на дебатите по докладната Димитър Николов направи емоционално изказване, което разбуни духовете. "Сега аз имам изискване към Вас. Четири мандата ме печете на огън, заради "Дупката". Като кмет си свърших ангажимента. Искам да спрете с претенциите си към мен. Ако приемете това предложение, добре. Иначе отивам като независим. Имам право на претенции, след толкова години и напрежение", заяви кметът. Думите му веднага бяха подети от политическите му опоненти, които заявиха на глас, че спокойно може да отиде при тях. В изказването му мнозина провидяха вариант той да се яви на предстоящите местни избори като независим кандидат. И четирите си мандата като кмет на община Бургас Димитър Николов печели като кандидат, издигнат от партия "ГЕРБ", чийто член е.

"Ако продължавате, независим съм (по този казус)", това е имал предвид кметът Димитър Николов по време на изказването си в залата, коментираха за "Черноморие" от пресцентъра на Общината.

Въпреки че кметът не е взел решение за своите намерение дали и как ще участва на предствоящите местни избори, темата с кандидатурата му става все по-коментирана и това е нормално.

До този момент няма нито една официално обявена кандидатура за кмет на морската община. Нито една от партиите не е заявила категоричната си позиция как ще се яви на изборите наесен. В публичното пространство се спрягат какви ли не имена, подкрепени от различни партии и организации, но те не са подкрепени на този етап от реални решения и действия.