Синдикатите в Царево празнуваха 20 години

По този повод бе организирано тържество и спектакъл "Ха да видим, кой кого", представен от казанлъшкия театър "Любомир Кабакчиев". Салонът на читалището в Царево събра синдикални членове и граждани, съпричастни към проблемите на образованието. Гости на вечерта бяха председателят на Общинския съвет Дечо Градев, директорът на дирекция "Култура и образование" в общината Валентина Василева и директорите на училищата в Царево и Ахтопол Ваня Атанасова и Албена Касабова, които поднесоха поздравления и цветя.

 

 

Поздравителен адрес и цветя изпрати и кметът Петко Арнаудов. В него той изразява благодарността си към общинската синдикална организация за приноса й в утвърждаването на авторитета на учителското съсловие в обществото.

"Сега е моментът да благодарим на всички синдикални членове за съпричастността, на синдикалните председатели за ентусиазма, на директорите - за протегнатата ръка и доверието, на кмета и общинската администрация - за доброто партниране", каза в приветствието си председателят на организацията Христо Николов. Той припомни за водените социални битки и протестните действия, за дългия път, който е извървяла организацията, за да си извоюва подкрепата на обществото и институциите.

Според директора на Царевското училище Ваня Атанасова няма нерешени проблеми в учителската колегия и това се дължи на доброто сътрудничество между общината, синдикалната организация и директорите и ръководителите на учебните заведения. Решаването на социално-икономическите и професионалните проблеми като този за квалификацията на учителите са решени с общи усилия и в конструктивен диалог.