Анелия Златкова поиска безвъзмездно акциите на клуба, които Община Бургас притежаваше, а година и половина по-късно иска финансиране от Общината. Снимка Архив Черноморие-бг

Анелия Златкова поиска безвъзмездно акциите на клуба, които Община Бургас притежаваше, а година и половина по-късно иска финансиране от Общината. Снимка Архив Черноморие-бг

Собственикът на Професионален футболен клуб "Нефтохимик" Анелия Златкова е изпратила писмо с искане да бъде отпусната държавна субсидия в бюджета на Община Бургас за 2022 година за клуба, който притежава. Писмото е входирано днес в Общинския съвет и е адресирано до кмета на община Бургас Димитър Николов и до Йордан Георгиев - председател на Постоянната комисия по спорт, деца и младежки дейности. Искането за отпускане на средства е мотивирано с едно изречение (виж снимката) - отборът ще играе в Югоизточна Трета лига през сезон 2022/2023 година.

На 29-ти септември 2020 година Общинският съвет подкрепи искането от Анелия Златкова за прехвърлянето на акциите, които Община Бургас притежава във футболния клуб, на нея.

Прехвърлят безвъзмездно 80% от акциите на Община Бургас на бизнес дама

С решението си общинските съветници прехвърлиха безвъзмездно акциите на Общината на Анелия Златкова, за да помогнат за решаване на управленския и финансов проблем на клуба, който към онзи момент играеше в "Б" Професионална футболна лига.

Йордан Георгиев: Златкова сама пожела акциите на Нефтохимик, искаме проект за развитие

Миналата година Златкова обяви, че ще премести клуба в друга община, защото не получавала подкрепа от Община Бургас. Думите й обаче бяха опровергани от Йордан Георгиев.

Година и пет месеца след като стана мажоритарен собственик на "Нефтохимик" Анелия Златкова иска финансова подкрепа от Общината, за да може "Нефтохимик" да играе в Югоизточна Трета лига.

Галерия