Анелия Златкова присъства на церемонията, на която бе сключен петгодишния договор с Efbet. Снимка Архив Черноморие-бг

Анелия Златкова присъства на церемонията, на която бе сключен петгодишния договор с Efbet. Снимка Архив Черноморие-бг

Анелия Златкова сама пожела акциите на футболния "Нефтохимик". От нея искаме да представи програма за развитие на проект "Нефтохимик", заяви на народна пресконференция председателят на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в ОбС - Бургас - Йордан Георгиев. Повод за реакцията му стана медийни изяви на Анелия Златкова, шеф на футболния клуб, в които твърди, че ще премести отбора да играе в община във Варненска област, защото не получава подкрепа в Бургас. Тя твърди още, че е трудно да плаща за наема на стадион "Лазур", който бе преименуван на "Ефбет Арена", след като "Efbet" сключи договор с "Нефтохимик" и става основният рекламодател на морския клуб.

С договор за 5 г. Нефтохимик ще играе домакински срещи на Лазур

По времето на сключването на договора за стадиона Анелия Златкова бе член на Съвета на директорите на ПФК "Нефтохимик".

Почти година по-късно Златкова поиска да й бъдат прехвърлени безвъзмездно акциите на Община Бургас, които са 80,82% от всички акции на клуба. Това стана с решение на Общинския съвет на Бургас от 29-ти септември 2020 година.

Прехвърлят безвъзмездно 80% от акциите на Община Бургас на бизнес дама

"Когато поиска акциите, Анелия Златкова знаеше, какво е финансовото състояние на клуба. Община Бургас не е спирала да подпомага професионалния клуб, както и детско-юношестката школа към него. Преди три години по сметки на клуба са преведени 130 000 лева, миналата година сумата е била 200 000 лева, а през тази - 60 000 лева", обясни Георгиев. Държавната помощ за финансиране на клуб не може да надвишава сумата от 391 000 лева.

"Футболът е скъпо удоволствие. За издръжката на клуб като "Нефтохимик" са нужни годишно между 800 000 и 1 млн. лева", допълни Георгиев. Според него твърденията на Златкова са неоснователни, тъй като от Общината оказват нужната подкрепа.