DSC_5246-1

DSC_5246-1

Соларна система ще топли водата в училищен басейн Ивършена е цялостна ревизия и ремонт на електрическата инсталация. Монтирани са нови фаянсови облицовки и теракот в басейн, предбасейн, бани, съблекални, умивални, тоалетни, сервизно помещение и свързващ коридор. Монтирани са стъклокерамика по дъното и стените на плувния басейн, нова топлоизолация, подменена е водопроводната инсталация. Възстановени са падналите мазилки, подменени са старите чугунени радиатори.

Ремонтът е за близо 150 000 лева. Предстои монтиране на соларна система за подгряване на водата в басейна през летните месеци, когато Районната отоплителна централа в "Меден рудник" не функционира.

От заварен през 2007 г. един действащ басейн в Младежкия културен център, в момента Бургас има осем. Построени са 2 нови басейна в Морската градина и 1 на Минерални бани, основно са ремонтирани и пуснати в експлоатация 2 училищни басейна, както и 2 в детски градини. С финансовата помощ на спортното министерство бе извършен основен ремонт и на закрития басейн в МКЦ.

Освен учениците, басейна в СОУ "Константин Петканов ще могат да ползват в извънучебно време спортните клубове и гражданите.

Общината даде и 120 000 лева за ремонта на спортния комплекс на открито в комплекса. Вместо стария асфалт са положени изкуствени настилки, които гарантират по-голяма безопасност и комфорт на спортуващите, монтирани са нови уреди – врати, баскетболни кошове. Старото осветление е подменено с ново, по-силно.

Спортният комплекс включва четири игрища – 2 за футбол, 1 за баскет/волейбол, както и 1 тенис корт, който е първият в Бургас с тревна настилка, макар и изкуствена.

Двете спортни съоръжения бяха  инспектирани днес от кмета на общината Димитър Николов и заместниците му - д-р Лорис Мануелян, Йорданка Ананиева, Костадин Марков и Живко Иванов - директор на общинско предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи".