DSC_8021

DSC_8021

Спектакъл на "Петлите" докосна сърцата на бургазлии християнското семейство популярната формация с продуцент Георги Димитров изнесе запомнящ се 90-минутен концерт. В уникалния, разтърстващ и неповторим концерт участваха деца, лишени от родителски грижи и сладурите от клуб по латино танци "Бургаски делфини".  DSC_7992

"Път за всеки" е най-новия творчески проподукт на "Петлите" и е посветен на 8-я рожден на танцовата формация. След Бургас шоу-спектакъла ще се види на 25-ти ноември от поморийци. А три дни по-късно бургаските танцьори ще покажат своите таланти в София. Те са специални гости - участници в най-новия танцов проект на хореографа Петър Илиев. Невероятният маесто е автор на сценария, на хореографията на спектакъла "Път за всеки", който бе представен снощи. За изявата възпитаниците на формация "Петлите" и другите участници са репетирали по 6 часа два пъти в седмица. Умението на Илиев да направи от малките таланти истински професионалисти, пролича при изпълнението на танците. Пластика, раздаване от сърце и много щастливи усмивки се лееха на сцената. Публиката не остана равнодушна към изпълнителите и непрекъснато аплодираше уменията им. Момчетата и момичетата танцуваха на фона на популялни наши и DSC_8046DSC_8069световни хитове. "Вода" и "Яне, ле Яне" в изпълнение на Елица Тодорова разтърси не само артистите - изпълнители, но и присъстващите в салона. На ритмите на "Ламбада" не устоя никой и таткуваше в ритъма на латиномузиката. Краят на концера "Път за всеки" сложи песента "Родени без любов" в изпълнение на младия и талантлив певец Иван Притъргов, което се превърна в запазена марка на "Петлите". Заради професионални ангажименти на Притъргов, мелодията звуча на запис, но отново припомни песента, сътворена от него за децата - сираци.
Освен с невероятния спектакъл "Път за всеки" публиката ще запомни и благородния жест на децата, участници в него. Парите събрани от концерта в касичките, поставени на двата входа, ще отидат за лечението на 5-годишния Кирчо от София, който се нуждае от операция в Париж, Франция.
Благодарности към спонсори и медийни партньори, сред които на първо място сайт Черноморие изказа продуцента на "Петлите" - Георги Димитров. Сред децата и обществеността той може спокойно да се назове като "бащата" на формацията. За заслугите на Жоро, който сбъдна своята сираческа мечта, да  създаде трупа вече се говори не само в Бургас, страната и чужбина. Може би затова и тази година той е сред номинираните за голямото отличие на радио "Едно" - "Бург на годината - 2014". Името на победителя чрез тайно гласуване ще стане ясно на 6 декември - Никулден - празник на Бургас. Дай Боже, Георги Димитров, да получи отличието. Пожелава му го екипът на Черноморие.