Специалисти от бургаския порт на обмяна на опит в Корея на Южна Корея у нас Чън Би-хо направи и кметът на общината Димитър Николов. Дипломатът бе днес на официално посещение в Бургас.

По време на разговора си с кмета той очерта основните интереси на предприемачите от неговата страна, свързани с България. Това са изграждането на паркове за производство на енергия от възобновяеми източници, производство и сглобяване на електромобили, участие в модернизация на пречиствателни станции и съоръжения във водния сектор, участие в строителни проекти в областта на железопътния и морския транспорт.

Димитър Николов даде на госта си информация за новите индустриални зони на Бургас и го запозна с възможностите за реализация на местни проекти чрез публично-частно партньорство.

В средата на месец май в НДК, София, ще бъде открита изложба – традиционна корейска живопис. Кметът и посланикът се разбраха Бургас да бъде вторият български град, който ще я види.

Чън Би-хо се оказа любител на археологията. Той спомена, че през 2012 или 2013 година тракийските златни съкровища на България ще гостуват в Южна Корея за 6 месеца. Дипломатът покани Бургаския археологически музей да се приседини към тази изложба с малка своя експозиция.