Книгата на Стефан Диомов се продава заедно с 3 компактдиска с 60 златни песни

Книгата на Стефан Диомов се продава заедно с 3 компактдиска с 60 златни песни

Стефан Диомов си подари книга и диск за годишнината, която навърши тази година, вместо обичайния и очакван от всички традиционен Коледен концерт. Той трябваше да се състои днес, 14-ти декември, в залата на Държавна опера - Бургас. Заради пандемията обаче е отложен за по-добри времена. "Всичко беше готово, бях поканил 60 участници, но се наложи да го отменим", сподели пред "Черноморие" роденият в Бургас композитор. Въпреки това почитателите на неговите песни ще могат да си направят своеобразен подарък за тази Коледа - автобиографичната му книга "Белите и черни клавиши на моя живот", която излиза заедно с 3 компактдиска, в които са събрани 60 златни песни.

"Описал съм всичко в книгата - понякога тъжно, понякога - комично с риск някой да ми се разсърди. Но голямата истина от преживяното е, че нашият успех добихме, когато бяхме заедно", призна създателят на вокалните формации "Тоника", "Тоника СВ", "Фамилия Тоника", "5-те сезона". Стефан Диомов не е мислил да пише автобиография. Но когато това решение е изкристализирало, за основа са му послужили работните бележници, в които старателно е водел записки през всичките 40 години. "В книгата споделям съкровенни тайни. Всичко казано в нея е достоверно и като събитие, и като хронология", допълва маестрото. Важно място в "Белите и черни клавиши на моя живот" заема музиката, формациите, концертите и стотиците песните, които той е написал. Много малка част е посветена на семейството му. От страниците на автобиографията читателят ще научи как Диомов е създава групите и песните си. "Има песни, които се раждат за минути, но има и такива, за които е нужно време да узреят, да се избистрят като добре отлежало вино", признава композиторът.

"Много неща са останали скрити за мен. Просто не съм ги забелязал. Аз и моите колеги живяхме напрегнато и като че ли нямахме време да се зарадваме на успехите си", споделя Стефан Диомов. И си спомня, че през времето, когато е писал първите си песни дори е нямал домашен телефон.

Книгата върви заедно с 3 компактдиска, в които са събрани 60 златни песни изпяти от вокалните групи, които Стефан Диомов е създал, както и от Тони Димитрова, Богдана Карадочева, Георги Христов, Йорданка Христова и други.

"Белите и черни клавиши на моя живот" се продава в книжарница "Хеликон" и е подходящ подарък за предстоящите празници.