Строят спортен комплекс върху 21 декара практикува скейтборд и катерене. За катерачите ще бъде монтирана специална стена с различни нива на трудност – за начинаещи и напреднали.

 

Скейт паркът ще е разположен върху 500 квадратни метра. Там ще има различни съоръжения и елементи, подредени по специален начин, които ще помагат на бургаските скейтъри да усъвършенстват своите умения.

Важно място в спортен комплекс "Славейков" заема пространството за лека атлетика. Там ще има овална 200-метрова писта с 4 коридора, 120-метрова писта за къси бягания, сектори за овчарски, троен, дълъг, висок скок и тласкане на гюле.

Предвидено е изграждане на зала за борба с обща площ 400 кв. м., с 2 тепиха и сауна.

В комплекса ще има 2 игрища за футбол с изкуствена трева – високо качество, отговарящо на изискванията на ФИФА. Размерите им са 22 на 44 метра. Към съществуващите 2 червени тенис корта ще бъде направен още един – с изкуствена настилка.

Естествено, в комплекса влиза комбинирана площадка за баскет/волейбол – два спорта, в които Бургас има традиции и големи успехи.

И тук ще има детска площадка и фитнес на открито.

В базата е включена още обслужваща сграда – 950 кв. м., с 2 многофункционални зали по 100 квадрата – за танци, йога, фехтовка, бойни спортове и др.

Спортен комплекс "Славейков" ще бъде построен до края на 2011 г.